Torcik morelowo-truskawkowy na zimno

Torcik morelowo-truskawkowy na zimno
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
lekki torcik na zimno z owocami

Składniki

  • jogurt truskawkowy, 400 ml
  • jogurt morelowy lub brzoskwiniowy, 400 ml
  • galaretka truskawkowa, 2
  • galaretka morelowa lub brzoskwiniowa, 2
  • galaretka dodatkowa np cytrynowa lub jedna z powyższych, 1
  • biszkopty, do wyłożenia tortownicy i pierwszej warstwy
  • truskawki, kilka sztuk
  • morele, parę sztuk

Przygotowanie

  1. Tortownicę (u mnie ok 22 cm) wyłożyć biszkoptami

  2. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w1i1/2 szkl. wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem truskawkowym.Dodać trochę pokrojonych w kawałki truskawek.Następnie wylać na biszkopty i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Gdy jeszcze całkowicie masa nie zastygnie wyłożyć na niej kolejną warstwę biszkoptów.

  3. 2 galaretki morelowe rozpuścić w 1i1/2 szkl.wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem morelowym,dodać trochę pokrojonych w kawałki moreli i wylać na drugą warstwę biszkoptów.

  4. Gdy masa będzie tężeć nałożyć na nią pokrojone truskawki i morele,następnie zalać trzecią rozpuszczoną w dwóch szklankach wody galaretką i włożyć do lodówki.Smacznego.

Komentarze do przepisu (10)

ik-a 22 czerwca 2012
Fajny torcik. Kolorowy i na pewno przepyszny.
ala40 23 czerwca 2012
Śliczny i na pewno pyszny:)
Konto usunięte 23 czerwca 2012
wymarzony na gorące dni.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jogurt truskawkowy, 400 ml
  • jogurt morelowy lub brzoskwiniowy, 400 ml
  • galaretka truskawkowa, 2
  • galaretka morelowa lub brzoskwiniowa, 2
  • galaretka dodatkowa np cytrynowa lub jedna z powyższych, 1
  • biszkopty, do wyłożenia tortownicy i pierwszej warstwy
  • truskawki, kilka sztuk
  • morele, parę sztuk
Składniki