torcik malinowo- serowo-makowy

torcik malinowo- serowo-makowy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anulka89
orzeźwiająca słodycz...

Składniki

Przygotowanie

  1. ciasto: tortownice (srednica 26cm) nasmarowac maslem i wysypac mąką, masło ubic z cukrem (pudrem), waniliowym i cynamonem, osobno ubic białka z cukrem (kryształem) na sztywno ale tak bardzo bardzo :) i wymieszac z suchymi składnikami (mak i mielone bądz siekane orzech) i obie masy delikatnie wymieszac ja dodaje odrobine proszku do pieczenia i piec w 175 *C przez ok 40 minut

  2. krem: śmietanke ubic z cukrem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną na sztywno i dodac ser

  3. galaretka: maliny zmiksowac, przetrzec przez sitko, wymieszac z cukrem i rozpuszczona żelatyną

  4. na wystudzone ciasto wyłożyć krem szczelnie wypełniając boki tortownicy i wylac po łyżce maliny zostawic najlepiej na noc w lodówce

  5. Smacznego :):):):)

Komentarze do przepisu (7)

madziak 17 maja 2010
Mmm wygląda niesamowicie. Uwielbiam połączenie serka ze swieżymi owocami :) coś pysznego....
wiola1100 18 maja 2010
sam przepis bardzo ciekawy ale dlaczego nia dałaś swojego zdjęcia tylko jak sądzę z gazety albo z książki
wioleta333 18 maja 2010
ciasto super, tylko ile żelatyny bo niewiem co znaczy 5 blatów ?.....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki