Torcik makowo -malinowy

Torcik makowo -malinowy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iwona-bonk
z kilku przepisów stworzyłam jeden swój własny.......polecam

Składniki

  • Biszkopt: 5 jajek, 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka cukru, 1 łyżka gorącej wody
  • 1 szklanka mąki ,2 łyżki budyniu wproszku
  • 1 1/2 proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe, kostka masła, mleko
  • puszka masy makowej,
  • 0,5 kg malin świeżych, 2 galaretki malinowe lub truskawkowe

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę makową i krem budyniowy. Krem : gotujemy dwa budynie w mniejszej ilości mleka ( 1 i 1/2 szklanki mleka) gdy ostygnie miksujemy z kostką masła i wykładamy krem na masę makową .na krem układamy maliny.

  2. Na maliny nakładamy tężejącą galaretkę. Smacznego!

Składniki
  • Biszkopt: 5 jajek, 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka cukru, 1 łyżka gorącej wody
  • 1 szklanka mąki ,2 łyżki budyniu wproszku
  • 1 1/2 proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe, kostka masła, mleko
  • puszka masy makowej,
  • 0,5 kg malin świeżych, 2 galaretki malinowe lub truskawkowe
Składniki