Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Składniki
Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypac cukier, zmiksowac na wysokich obrotach na puszysta masę. Następnie dalej miksując powoli wlewamy olej i wsypujemy przesiane mąki z proszkiem. Na końcu dodajemy szpinak i razem mieszamy. Tortownice wykładamy papierem i wlewamy ciasto do niej. Pieczemy 60 minut w 180stC, (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia. Wieszch ciasta ścinamy i drobno kruszymy. Pozostałe ciasto przekrawamy na pół. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder. Śmietaną przekładamy pierwszą częśc ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta, ponownie nakładamy śmietanę i smarujemy także boki ciasta. Na wierzchu posypujemy pokruszonym ciastę oraz nasionami granatu. Schładzamy ok 2 godz.