Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie wygląda, jest pyszne, robi się je bardzo szybko, bez pieczenia. Polecam gorąco :-)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 103
Składniki
Blaszkę wykładamy folią aluminiową, tak by ciasto nie przeszło "aromatem" formy . Na dnie układamy herbatniki kakaowe
Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy margarynę lub masło, cukier i cukier waniliowy. Gotujemy do rozpuszczenia margaryny lub masła. Następnie do miski dajemy mąkę, 1 szklankę mleka,budynie,żółtka i wszystko bardzo dokładnie miksujemy na gładką masę, tak by nie było grudek.Wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy i mieszamy do zgęstnienia masy.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki. Wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Ciasto studzimy, i wstawiamy do lodówki.
Gdy całość jest zimna przechodzimy do przygotowania pianki. Czekoladę łamiemy i dajemy do miski,dodajemy 4 łyżki śmietany 30% oraz kakao. Rozpuszczamy nad kąpielą wodną.Chwilkę studzimy, tak by czekolada nie była gorąca. Następnie do reszty śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
Piankę wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy startą czekoladą. Ciasto chowamy do lodówki na noc.