Torcik kokosowy bez pieczenia

Torcik kokosowy bez pieczenia
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KORAL
To połączenie słodkości kokosu i kwaskowatości porzeczek, warto spróbować.

Składniki

  • wiórki kokosowe 130 g
  • mleko 250 ml
  • cukier 220 g
  • masło 125 g
  • okrągłe biszkopty
  • czerwona porzeczka
  • galaretka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Tortownica 16 cm.
    Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem.
    Gotować ( pod przykryciem ) na bardzo małym ogniu około 30 minut, wystudzić.
    Ugotować galaretkę, ostudzić.
    Miękkie masło utrzeć stopniowo dodając masę kokosową.

  2. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałożyć krem kokosowy.
    W masę pionoło powbijać kilka biszkoptów.

  3. Wierzch posypać porzeczkami, zalać tężejącą galaretką
    Schłodzić w lodówce.

Komentarze do przepisu (1)

ErJot 24 czerwca 2018
Fajny, prosty w przygotowaniu i smaczny deser:)
Składniki
  • wiórki kokosowe 130 g
  • mleko 250 ml
  • cukier 220 g
  • masło 125 g
  • okrągłe biszkopty
  • czerwona porzeczka
  • galaretka cytrynowa
Składniki