Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To połączenie słodkości kokosu i kwaskowatości porzeczek, warto spróbować.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Składniki
Tortownica 16 cm. Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem. Gotować ( pod przykryciem ) na bardzo małym ogniu około 30 minut, wystudzić. Ugotować galaretkę, ostudzić. Miękkie masło utrzeć stopniowo dodając masę kokosową.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałożyć krem kokosowy. W masę pionoło powbijać kilka biszkoptów.
Wierzch posypać porzeczkami, zalać tężejącą galaretką Schłodzić w lodówce.