Torcik galaretkowy

Torcik galaretkowy
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Opietruszka
Tym razem przygotowałam tym coś naprawdę lekkiego! Torcik składający się z 3 warstw galaretki z owocami na spodzie ze słonecznika i wiórków kokosowych. Prosty, lekki i pyszny!

Składniki

  • 2 garści słonecznika
  • 2 garści wiórków kokosowych
  • 3 galaretki o dobrym składzie – jagodową, malinową i krystaliczną
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 garści borówek lub jagód
  • 2 garści malin – świeżych lub mrożonych
  • gorącą wodę
  • Do podania – płatki kokosowe i opcjonalnie maliny liofilizowane.

Przygotowanie

  1. Słonecznik i wiórki kokosowe zblenduj na gładką masę i wyłóż nią dno tortownicy. Dociśnij. Schłodź.

  2. Galaretkę jagodową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj garść borówek lub jagód i wylej na spód. Schłodź.

  3. Galaretkę malinową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj, wylej na poprzednią warstwę i dodaj maliny. Odłóż do zastygnięcia.

  4. Galaretkę krystaliczną rozpuść z 200 ml gorącej wody i poczekaj aż przestygnie. Dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe maliny i borówki. Odłóż do zastygnięcia.
    Możesz podać z płatkami kokosowymi i liofilizowanymi malinami.

Komentarze do przepisu (6)

slodkisentyment 11 kwietnia
Pyszny i lekki na wiosnę :)
pelen_brzuszek 11 kwietnia
jak z bajki :)
babcitereskiciasta 14 kwietnia
Wyjątkowy torcik.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 garści słonecznika
  • 2 garści wiórków kokosowych
  • 3 galaretki o dobrym składzie – jagodową, malinową i krystaliczną
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 garści borówek lub jagód
  • 2 garści malin – świeżych lub mrożonych
  • gorącą wodę
  • Do podania – płatki kokosowe i opcjonalnie maliny liofilizowane.
Składniki