Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
150 ml. mleka zmiksować z połową borówek, zagotować i w gorącym rozpuścić żelatynę. Wystudzić ( aż zacznie lekko gęstnieć)
Resztę mleka ubić ze śmietaną w proszku - na sztywno ( ok. 4 min), pod koniec wlać wystudzoną mieszankę z pkt.1 i dodać skórkę cytr.- zmiksować
Blaty smarować masą i posypywać pozostałymi borówkami, ja dałam masę także na wierzch.
Schłodzić w lodówce min. 2 godz i można spożywać - to smaczny i prosty deser .