Torcik bez pieczenia

Torcik bez pieczenia
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Łatwy w przygotowaniu i smaczny torcik. Wystarczy przygotować krem i przełożyć nim biszkopciki. Nawet dziecko sobie z tym poradzi. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 500 g okrągłych biszkoptów
  • 200 g śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady+3 łyżki mleka
  • 1 łyżka wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. Kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją z cukrem pudrem. Następnie dodawać po łyżce serca mascarpone i ubijać nadal na wolnych obrotach. Dodać kakao. 2 łyżeczki żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami wody. Gdy stężeje rozpuścić ją w mikrofalówce. Letnią żelatynę dodać do kremu i delikatnie wymieszać.
    Dno tortownicy, o średnicy 23 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Część pokroić na połówki i powkładać w puste miejsca. Na biszkopty rozsmarować połowę kremu. Na to następna porcja biszkoptów. Znów druga połowa kremu i ostatnia warstwa biszkoptów. Wierzch posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.

Komentarze do przepisu (7)

fafiatko 28 września 2019
Pysznosci! Swietny pomysl.
Pieprzyczfantazja 29 września 2019
pysznosci!zjadłabym!
Dolcevita-in-my-kitchen 03 października 2019
Super torcik :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g okrągłych biszkoptów
  • 200 g śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady+3 łyżki mleka
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
Składniki