Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to słynny włoski deser. Deser ten jest połączeniem kilku smaków słodycz biszkoptów i kremu, gorycz kawy i ostrość amaretto. Razem tworzą naprawdę zgrany deser, któremu wiązko się oprzeć. Deser ten przygotowałam nieco przyspieszonej wersji, ale smakuje tak samo.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 464
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13541
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 464
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13541
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać letnią wodą i wymieszać, po chwili dodać amaretto.
Mascarpone dodać do miski i ubijać przez chwilę mikserem, stopniowo dodawając serek skyr, a następnie cukier.
Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć na danie szklanek, następnie posypać kakao przy użyciu sitka. Nałożyć krem (1-2 łyżek) i znów posypać kakao. Warstwy powtarzać aż szklanka wypełni się pysznym deserem.
Deser umieścić na co najmniej 3h w lodowce.