Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inne, bo do serka mascarpone nie dodałam jajek
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Składniki
Przygotować espresso lub bardzo mocną kawę, dodać brązowy cukier, wystudzić. Dolać likier amaretto.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane. Można użyć miksera lub po prostu wymieszać łyżką.
Kawę przelać do płaskiego naczynia. Biszkopty maczać pojedynczo w kawie, a następnie układać ściśle w prostokątnym naczyniu (ja użyłam naczynia o wymiarach 18 x 22 cm). Połową namoczonych biszkoptów wyłożyć dno naczynia, na nich rozsmarować połowę kremu, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem deser posypać kakao.