Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrinki ze szparagów"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Składniki
Szparagi gotuj przez 5 minut we wrzątku z cukrem i solą. Odcedź i ostudź. Odkrój od dołu ok. 5 centymetrów i drobno posiekaj. Następnie przekrój wzdłuż. Na rozgrzanej oliwie podsmaż krewetki. Cztery odłóż, a resztę pokrój.
Żelatynę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. W głębokim naczyniu zmiksuj ricottę, posiekane szparagi, krewetki, sól, pieprz, sok z cytryny i kolendrę. Następnie wlej żelatynę. Szparagi ułóż wokół wewnętrznych ścian pucharów. Wnętrze wypełnij masą z ricotty i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj krewetkami.Źródło: Na żywo