Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowa pomarańcza"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Do 3 miseczek wlewam po 3/4 szklanki wrzącej wody. Do każdej miseczki wsypuję jedną galaretkę. Dobrze mieszam, by galaretki całkowicie się rozpuściły. Odstawiam je do wystudzenia. Pomarańcze polewam wrzątkiem, wycieram, przecinam na pół, ostrożnie wyjmuję miąższ.
Do naczynia wlewam 180 ml mleka. Wsypuję jedną torebkę bitej śmietany. Ubijam na sztywno. Mieszam z jedną galaretką. Do każdej wydrążonej łupinki wlewam po porcji przygotowanej pianki. Schładzam.
Ponownie do naczynia wlewam 180 ml mleka. Dosypuję drugą torebkę bitej śmietany. Ubijam i łączę z drugą galaretką. Wylewam na zastudzoną piankę. Schładzam.
Z reszty składników przygotowuję trzecią piankę. Nalewam do skórek pomarańczy. Schładzam je 4 godziny, potem delikatnie kroję połówki na ósemki.Źródło: Naj