Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, a pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij mikserem na sztywno. Bitą śmietanę rozdziel na 3 równe porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szklanki wina musującego. Ostrożnie połącz z porcją śmietany. Wylej na blachę. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szklanki wina musującego i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Wstaw do lodówki. Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i wina przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastygniętą czerwoną masę. Całość schładzaj 2 godziny. Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Wylej na wierzch gotowej pianki. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina