Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto na tartę szybko zagnieść i wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać gęsto widelcem, aby ciasto się nie podniosło podczas podpiekania. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach.
Na podpieczony spód posypać bułkę tartą, jeśli śliwki są bardzo soczyste. Ułożyć połówki lub cząstki śliwek. Kruszonkę zagnieść i poszczypać na śliwki. Upiec w 180 stopniach do zrumienienia, około 30 minut.