Tarta z malinami bez pieczenia

Tarta z malinami bez pieczenia
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Natka43
Wyśmienita na upalne dni, podawać schłodzoną, idealnie pasuje na deser z filiżanką mocnej aromatyzowanej czarnej herbaty lub kawy.

Składniki

  • 1 opakowanie ciastek pełnoziarnistych (200g)
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 500 g mascarpone
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 500 g malin

Przygotowanie

  1. Ciastka drobno pokruszyć , przełożyć do dużej miski, dodać roztopione masło, dobrze wymieszać.
    Formę do tarty lekko wysmarować masłem i wyłożyć ją herbatnikowym spodem. Wstawić do lodówki na ok. 2 h.

  2. Żółtka ubić z cukrem, aż będą białe i puszyste. Ubijając, dodawaj powoli ser mascarpone oraz cukier waniliowy. Białka ubić i dobrze wymieszać z masą serową.
    Masę z mascarpone przełożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki na kilka godzin (ok. 3h ) aż masa stężeje. Po stężeniu masy ułożyć na niej maliny, posypać cukrem pudrem i gotowe.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 19 sierpnia 2013
Prosty, ale jakże pyszny deser :))
ewulka55 19 sierpnia 2013
a może lepiej zalać tężejącą galaretką???
justyna1983 20 sierpnia 2013
chmmm ciekawy przepis:) kiedyś na pewno wypróbuję:)
Składniki
  • 1 opakowanie ciastek pełnoziarnistych (200g)
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 500 g mascarpone
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 500 g malin
Składniki