Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna tarta. Spód, który nie wymaga wcześniejszego podpiekania. Aromatyczne jabłkowe nadzienie.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4816
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4816
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Forma 20 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych Do saganka wrzucić kawałki jabłek, cynamon, goździki i 2 łyżki soku z cytryny. Pogotować chwilę, mieszając, na średniej mocy palnika, aż jabłka będą miękkie. Zdjąć z palnika, przestudzić. Ciasto. Wszystkie składniki można zmiksować w malakserze, lub zagnieść ręcznie. Ciasto owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut . Ciasto kruche wyjąć z lodówki, oderwać ok. 1/3 na dekorację Resztę rozwałkować,, wyłożyć na dno i boki formy. Ciasto oprószyć bułką tartą, wyłożyć jabłka, wyrównać. Pozostałą część ciasta cienko rozwałkować, utworzyć drzewo i za pomocą foremki wyciąć kwiatki.
Tartę jabłkową piec w temperaturze 180 C przez około 60 minut, do złotego koloru.