Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Mąkę z cukrem i z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w przeźroczystą folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Ciasto przedzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć formę na tartę wysmarowaną masłem i oprószoną mąką o śr. 27 cm. Spód podziurkować widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda i pokroić w cienkie paski, wyłożyć na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na wierzch na tarce o grubych oczkach i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Tartę można podawać na zimno lub na ciepło. SMACZNEGO!