Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry deser na długie wieczory.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1051
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 1051
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i zetrzeć lub zmiksować.
Następnie zalać ½ litra mleka i gotować około 20 minut. Odsączyć bardzo dokładnie na gęstym sicie, dodać jajka, cynamon, cukier, masło i resztę mleka i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć formę na tartę.
Po czym wyłożyć nadzienie dyniowe.
Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.