Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tarta ze świeżymi owocami i galaretką.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu.
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Galaretkę przygotowujemy wedle opakowania i zostawiamy do momentu kiedy będzie zimna. Wierzch tarty przyozdabiamy owocami, całość wstawiamy do lodówki.
Kiedy galaretka jest zimna przelewamy ją na tartę i wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała.