Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z dodatkiem budyniu jest ciastem bardzo prostym i szybkim do przygotowania. To coś w sam raz dla zabieganych łasuchów, którzy w możliwie jak najkrótszym czasie chcą przygotować coś pysznego. Ponadto kruchy spód na jakim jest zrobiona jest bardzo uniwersalny. Może posłużyć m.in. jako blat pod sernik, szarlotkę lub foremki do babeczek.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2044
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2044
Składniki
Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy cukier i miękkie masło. Składniki siekamy za pomocą noża. Wbijamy jajka i dodajemy śmietanę. Zagniatamy ciasto, dzielimy je na pół, każdą z części owijamy folią i wkładamy do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i oprószamy lekko mąką. Schłodzone ciasto układamy na formie i palcami lekko wyrównujemy brzegi. Następnie za pomocą widelca nakłuwamy ciasto. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Gdy ciasto się piecze możemy przystąpić do przygotowania budyniu według instrukcji na jego opakowaniu.
Ugotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia. Rumiany, upieczony spód tarty wyjmujemy z piecyka i również układamy w chłodnym miejsce, aby wystygł. Na ostygnięte ciasto wlewamy zmiksowany wcześniej budyń.
Tartę wkładamy do lodówki, aby budyń zastygł na spodzie. Gotowe! Smacznego!