Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z kremem z białej czekolady i słodkimi brzoskwiniami:) Polecam :)!!!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
*Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Masło pokroić na mniejsze kawałki, a następnie lekko wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do wymieszanych składników dodać cukier kryształ, cukier waniliowy i lekko przemieszać. Następnie zrobić mały dołek i wbić w niego jajko. Ciasto wyrabiać do momentu, aż nie będzie kleiło się do rąk.
Wyrobione ciasto uformować w kulkę i włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki .
Ciasto kilka razy przerobić i jak jest za wilgotne można dodać ok. 1 łyżki mąki. Blat lekko posypać mąką i rozwałkować na nim ciasto na grubość ok. 3 mm. Ciasto wyłożyć na blaszkę do tart wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 oC przez 10-13 minut. Gotowy spód pozostawić do wystygnięcia.
*Krem z białej czekolady: Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić na 20 minut. Do namoczonej żelatyny wlać zimną wodę i jeszcze raz wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej 1-2 łyżki wody, by nie zgęstniała. Do ubitej śmietany powoli wmieszać cukier, a następnie wlać rozpuszczoną żelatynę, czekoladę i ponownie wymieszać.
Gotowy krem przełożyć na ciasto.
*Dekoracja: Brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w półksiężyce. Pokrojone brzoskwinie poukładać na kremie.
Tarta jest gotowa:) Smacznego:) !!!