Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczne ciasto z rabarbarem.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie: Z mąki, margaryny, dwóch żółtek, śmietany, jednym cukrem waniliowym i soli zagnieść ciasto, owinąć folią i przenieść w chłodne miejsce. W między czasie twaróg utrzeć z dwoma jajkami, dwoma żółtkami oraz dwoma cukrami waniliowymi. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do przygotowane foremki i nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 12 minut. Zrumione ciasto posypać sypkim kisielem, wyłożyć przygotowany ser, następnie ułożyć obrany rabarbar i piec przez 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu zalać rozpuszczoną według opisu na opakowaniu galaretką i ostudzić.