Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 181
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 181
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Masło pokroić na kawałki, dodać mąkę, cukier i żółtko. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.
Formę na tartę o średnicy ok. 24 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Kruche ciasto wykleić w formie. Podziurawić delikatnie widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku 20 min. w temperaturze 200 stopni.
Budyń ugotować na mleku. Pokroić gruszki na podpieczony spód (można też użyć gruszek ze słoika). Wylać budyń na pokrojone gruszki i podpiec tartę jeszcze ok. 20 minut do zrumienienia.