Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Megaczekoladowa i megamalinowa
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
SPÓD: W misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem i szczyptą soli. Wbijamy do tego jajko oraz dodajemy pokrojone na małe kawałki masło. Całość zagniatamy na jednolite, gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki, aby się schłodziło.
Po schłodzeniu ciasto cienko rozwałkowujemy i przekładamy do blachy do tarty o średnicy 26 cm. Obklejamy ciastem dokładnie brzegi foremki, a spód ciasta gęsto nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy 20-25 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone ciasto smarujemy dżemem malinowym.
KREM CZEKOLADOWY: Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy kakao, cukier oraz margarynę. Całość podgrzewamy, aby margaryna się rozpuściła i składniki połączyły się. Po zagotowaniu się masy, zdejmujemy ją z ognia, wsypujemy do niej mleko w proszku i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto, wyrównujemy wierzch i wstawiamy tartę do lodówki, aby krem czekoladowy zastygł.