Tapioka z winogronem

Tapioka z winogronem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fonka
Szybki deser tapioka z dodatkiem winogron, smacznie i zdrowo.

Składniki

  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Winogrona

Przygotowanie

  1. Tapiokę namaczamy na noc w 2 szklankach wody. Przelewamy do rondelka, dodajemy kilka winogron przekrojonych na połowę i zagotowujemy mieszając.
    Namoczona tapioka bardzo szybko rozkleja się ma konsystencję galaretki z kuleczkami.

    Przelewamy do pucharków, wyjdą 2 porcje.
    Dekorujemy winogronami i listkiem mięty.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 06 października 2017
Koniecznie muszę wyciągnąć tę tapiokę i coś z niej zrobić. ;)
Składniki
  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Winogrona
Składniki