Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Talarki z fistaszkami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Zagnieć ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier puder, sok i skórkę z cytryny oraz orzechy. Dołóż masło zwykłe i orzechowe. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wbij jajko, szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Foremką wytnij okrągłe ciastka z kratką. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 10 minut. Zdejmij z blach i wystudź. Polewę stop. Posmaruj nią ciastka od spodu, poczekaj, aż polewa zastygnie. Odwróć ciasteczka. Udekoruj je paseczkami z pozostałej polewy oraz sezamem.Źródło: Tina