Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szyszki ryżowe"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 80 gr • Przepis na 10 porcji
Mleko doprowadzam do wrzenia. Dodaję kakao i posiekaną czekoladę. Podgrzewam, mieszając, aż się połączą.
Gdy masa zacznie gęstnieć, mieszam ją z ryżem. Dłonie zwilżam zimną wodą. Łyżką nabieram masę i formuję kulki. Układam je na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej. Odstawiam w chłodne miejsce, by masa stwardniała.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Kobieta i życie