Szybkie truskawkowe

Szybkie truskawkowe
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gwarek
Ciasto z truskawek na każdą okazję.

Przygotowanie

  1. Piecz ciasto w okrągłej brytfance. Rozgnieć truskawki z miodem, zostawiając część na dekoracje wierzchu ciasta. Przekrój je na pół i wysmaruj spód przygotowaną miodowo - truskawkową miksturą. Ubij bitą śmietanę z cukrem i nałóż na cały wierzch. Udekoruj truskawkami i gotowe.

Komentarze do przepisu (2)

Malena 12 lutego 2009
Gdyby to ciasto robić z kaszubskimi truskawkami to miód będzie zbędny. Truskawka kaszubska jest bardzo słodka i... Czytaj całość »
Gdyby to ciasto robić z kaszubskimi truskawkami to miód będzie zbędny. Truskawka kaszubska jest bardzo słodka i aromatyczna. Polecam!
etui 03 czerwca 2009
A nieubitą śmietanę mogę ubić???
Składniki