Szybkie rogaliki

Szybkie rogaliki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste do przygotowania dla każdego . Takie coś słodkiego do popołudniowej herbaty.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Krem czekoladowo - orzechowy - 190 g

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów, na każdego nałożyć porcję kremu.

  2. Uformować rogalik ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi zrobić tak samo. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.

  3. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub zrobić kleks z bitej śmietany.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 27 maja
Pyszności:)
marianna1289 27 maja
Dzięki
Składniki
  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Krem czekoladowo - orzechowy - 190 g
Składniki