Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste serowe pączki do wykonania w ekspresowym tempie.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32626
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32626
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa będzie dość rzadka i ciężko będzie wylepić kulki ręcznie, dlatego używamy dwóch dużych łyżek lub takiej do lodów.
Do dobrze rozgrzanego tłuszczu w garnku nabieramy łyżką porcję masy i delikatnie wrzucamy do tłuszczu. Smażymy po parę minut z jednej i drugiej strony na złoty kolor, sprawdzając aby się nie przypaliły.
Wyjmujemy na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).
Z racji że to były "rzucane" kulki, nieestetyczne rogi poodcinałam :)