Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te naleśniki są dlatego wyjątkowe, ponieważ są jeszcze bardziej w strukturze ciasta bardziej puszyste niż inne. Zawdzięczają to tylko jednemu z ważnych etapów ich produkcji. Zobaczcie jakiemu...?
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka roztrzepać z cukrem i mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i zmieszać z roztrzepanymi żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie szpatułką wmieszać ubite białka tak jak biszkopt i olej. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni na złoto z obu stron.
Nadzienie: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodawać miksując do masy po jednej łyżce serka mascarpone. Gotowym nadzieniem posmarować naleśniki i złożyć je w ulubiony kształt. Mus z ananasa. Ananasa obrać, pokroić, lekko podgotować i zblendować z cukrem. Naleśniki serwować z musem, z nadzieniem i ulubionymi owocami, np. granatem. Sprawdzi się także idealnie nuta czekolady. Życzę Smacznego;)!!!