Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatni weekend obfitował w gotowanie i spotkania rodzinne. Słońce świeciło jak nigdy, a temperatura poszybowała w górę. Można było więc pospacerować, zrelaksować się, odpocząć ale też nadrobić zaległości z minionego tygodnia. Miałam też okazję wypróbować nowego przepisu na ciasto. Wyszło pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe. Polecam, wypróbujcie sami!!!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7203
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7203
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie ciasta: W jednej misce połączyć ze sobą suche składniki, w drugiej zaś mokre. Składniki z obu misek połączyć ze sobą i bardzo dokładnie przemieszać mikserem. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka) w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Przestudzić.
Wykonanie polewy: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka. Dodać masło i mleko. Rozpuścić cały czas mieszając (nie doprowadzać do wrzenia). Gotową polewą polać ciasto. Odczekać, aż zastygnie. Ciasto można podawać z konfiturą z czerwonych owoców.