Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślany placek z truskawkami, szybki i pyszny
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Składniki
Truskawki umyj i osusz a następnie usuń szypułki i pokrój na połówki (lub na mniejsze części jeśli truskawki są duże). Masło utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując przez chwilę. Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiej do masy maślanej. Wymieszaj na jednolite ciasto za pomocą szpatułki lub miksera. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj truskawki wciskając je lekko w ciasto. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).