Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście, nie ma problemu. Zrobisz szybko to ciasto, a wszyscy będą zachwyceni.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej i kwasek cytrynowy. Miksować wszystkie składniki ok 3 minuty, aż dobrze się połączą.
Połowę masy przełożyć do drugiego naczynia. Do pozostałej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Do formy (35x12 cm) wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą przelać jasne ciasto, a następnie ciemne.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!