Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, tanie i smaczne ciastka z kawałkami czekolady.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 142
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, proszek, cukier wanilinowy i wymieszaj. W oddzielnej misce ubij miękkie masło z cukrem ( na puszystą masę), następnie dodaj mieszankę mąki i miksuj jeszcze parę minut.
Każdą tabliczkę czekolady pokrój na drobne kawałki. Wrzuć do ciasta i wymieszaj. Najlepiej ręką.
Przyszykuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nagrzej piekarnik do 160 stopni C. Nabieraj porcje ciasta i kładź na blaszce. Im większą kulkę zrobisz tym większe ciastko wyjdzie. Łyżeczka, łyżka, gałka do lodów... obojętne Piecz około 15 min, aż brzegi będą rumiane. Po pieczeniu będą miękkie, nie przejmuj się, jak będą stygnąć stwardnieją.