Szybkie ciasteczka z dziurką

Szybkie ciasteczka z dziurką
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Ciasteczka bez jajka, szybkie, proste no i oczywiście smaczne.

Składniki

  • mąka pszenna 150 g
  • budyń z cukrem 60 g ( waniliowy, bananowy, cytrynowy )
  • masło lub margaryna 100 g
  • cukier puder 20 g

Przygotowanie

  1. Około 18 ciastek.
    W misce wymieszać mąkę z budyniem i cukrem pudrem.
    Zimny tłuszcz pokroić w kostkę, dodać do mąki, zagnieść kruszonkę.
    Ciasto wyrobić na gładką masę, następnie odrywać małe kawałki i formować kulki.
    Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą lekko spłaszczyć i po środku zrobić dziurkę.
    Ja posłużyłam się pojemnikiem do wyciskania soku z cytryny.
    Ciastka pieczemy w 175 C około 20-25 minut.
    Ciasteczka powinny być dość jasne.

Komentarze do przepisu (7)

SlodkoSlodka83 23 sierpnia 2018
Smaczne :-)
kuchmariola63 24 sierpnia 2018
Też zrobię takie ciasteczka, bo Twoje wyglądają apetycznie, na kruchym cieście muszą być smaczne.
babcitereskiciasta 24 sierpnia 2018
Piękne i pyszne ciasteczka.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna 150 g
  • budyń z cukrem 60 g ( waniliowy, bananowy, cytrynowy )
  • masło lub margaryna 100 g
  • cukier puder 20 g
Składniki