Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, coraz to inne. W 30 minut na poczęstunek dla niespodziewanych gości.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąc na stolnicy. Lekko rozwałkować, pociąć na kwadraty od 6-8 cm.
Na każdy kwadra nakładać zapiekane jabłka z brzoskwiniami. Można też inne owoce , w formie konfitury. według upodobania i smaku.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp 180*C przez ok. 20 min.
Wyjąc z piekarnika . Gdy przestygnie udekorować surowymi owocami np. winogrona i polać lukrem.
Smacznego :)