Szybkie babeczki

Szybkie babeczki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Pomysł na coś szybkiego do kawki: kruche babeczki wypełnione kremem z bitej śmietany i mascarpone ozdobione kwaskowymi owocami- mirabelkami i kiwi.

Składniki

  • kruche babeczki /korpusy/ 10 szt
  • śmietana kremówka 125 ml
  • serek mascarpone 2 łyżki
  • cukier puder do smaku
  • kiwi 2 szt
  • mirabelki 10 szt

Przygotowanie

  1. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone rozcieramy łyżką, dodajemy porcjami ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. Przygotowanym kremem napełniamy korpusy babeczek. Dekorujemy pokrojonymi owocami kiwi i połówkami wydrylowanych mirabelek /moje były czerwone i bardzo dojrzałe, skórka łatwo odchodziła więc je obrałam/. Słodkawy krem idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami:)

Komentarze do przepisu (15)

slodkisentyment 16 marca 2019
O tak, poproszę kilka do kawy :) Wyglądają smakowicie :)
Maudie 16 marca 2019
Ja również właśnie zalałam kawkę więc poproszę taką pyszną ślicznotkę :))))
fafiatko 16 marca 2019
uwielbiam takie slodziaki!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kruche babeczki /korpusy/ 10 szt
  • śmietana kremówka 125 ml
  • serek mascarpone 2 łyżki
  • cukier puder do smaku
  • kiwi 2 szt
  • mirabelki 10 szt
Składniki