Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykły placek ale bardzo smaczny. Moja rodzina nie zostawia ani okruszka.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Jajka lekko ubić, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy i jogurt. Wszystko razem utrzeć na pomocą pałki. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Średnica foremki 22 cm.
Ułożyć śliwki skórką do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min. w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.