Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybki deser porzeczkowy"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dosyp cukier. Obie mąki przesiej z proszkiem, porcjami wsypuj do masy jajecznej i mieszaj łyżką. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 200°C.
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Z połowy owoców i cukru usmaż konfiturę. Rozsmaruj ją na cieście. Obłóż resztą owoców. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj