Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka szarlotka z dodatkiem bezy.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 56
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Składniki
Żółtka zagniatamy z połową słodzika/cukru, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i miękkim masłem. Ciasto dzielimy na 2 połowy.
Placki rozwałkowujemy, jednym wykładamy spód formy z papierem do pieczenia i nakłuwamy delikatnie widelcem i posypać odrobiną bułki tartej.
Białka ubijamy z resztą słodzika/cukru na sztywno nie przerywając, na koniec dodając mąkę ziemniaczaną.
Jabłka starte i odciśnięte z wody, mieszamy z sokiem z cytryny i cynamonem.
Na placek wykładamy jabłka, potem białko i na koniec przykrywamy drugim plackiem, nakłuwając delikatnie widelcem. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.