Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z sosem pleśniowym i boczkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 205
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 205
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij im zdrewniałe końce. W wysokim garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj dwa, obrane ząbki czosnku i sok z cytryny. Wrzuć oczyszczone szparagi i gotuj 10 minut na średnim ogniu.
W rondlu rozpuść masło i podduś na nim pokrojony w kostkę boczek. Wrzuć pokrojony ser i wlej mleko. Całość delikatnie mieszaj, aż ser się roztopi i powstanie gładki sos. Szparagi odcedź, wyłóż na talerze i polej obficie sosem.Źródło: Na żywo