Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z orzechami włoskimi i chili"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Gotować ok. 8 min w osolonym i posłodzonym wrzątku, na sztorc, główkami do góry. Odcedzić.
Orzechy rozdrobnić, podprażyć na patelni bez tłuszczu. Papryczkę chili umyć, pokroić w plasterki (nasionka usunąć).
Chili podsmażyć na oliwie, dodać szparagi, smażyć razem 2 min. Podawać posypane orzechami i startym parmezanem, skropić cytryną, jeśli trzeba doprawić solą.
Jeśli nie lubisz ostrych smaków, podaj wersję łagodną: zamiast chili dodaj pokrojoną w pierścionki cebulkę dymkę.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium