Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z opiekanymi pomidorkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedź, skrop obficie sokiem z cytryny i odłóż. Pomidorki razem z gałązkami ostrożnie, ale dokładnie umyj i osusz. Skrop olejem i opiecz na patelni grillowej lub na blasze.
Gdy zmiękną, dołóż szparagi, by je lekko podgrzać. Następnie warzywa razem przełóż na talerz, posyp wiórkami sera i polej sosem (np. na bazie musztardy francuskiej), ew. ozdób skórką z cytryny.
Szparagi będą jędrniejsze, jeśli podczas gotowania dodasz do nich łyżkę świeżego masła.Źródło: Świat kobiety