Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi po polsku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22498
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 126
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22498
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 126
Składniki
Szparagi obierz i ugotuj we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i połową cytryny. Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj natkę pietruszki. Kilka listków zostaw do dekoracji.
Masło rozpuść w rondelku. Dodaj posiekane jajka i natkę pietruszki. Przesmaż i polej gorące szparagi. Udekoruj wszystko listkami natki.Źródło: Takie jest życie