Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczupak po kasztelańsku"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
Czas przygotowania: 110 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 160 kcal. Cena porcji: 3,95 zł
Szczupaka oskrob i spraw. Tuszkę umyj w środku i na zewnątrz, osusz. Oddziel mięso od ości i skóry.
Bułkę namocz w mleku. Cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Mięso ze szczupaka wymieszaj z odciśniętą bułką, a następnie dwukrotnie przepuść przez maszynkę.
Do masy rybnej dodaj chrzan oraz żółtka Przypraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj pozostałym masłem. Spód i brzegi posyp kaszką. Napełnij przygotowaną masą rybną. Formę ustaw w większym naczyniu napełnionym wodą do 1/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut.
Wystudź. Zimny mus wyjmij z foremki. Bulion zagotuj z przyprawami. Rozpuść w nim żelatynę. Trochę galaretki wylej na spód formy. Gdy zastygnie, nałóż mus. Zalej go resztą galaretki. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Gotowy mus potnij na porcje. Ułóż na półmisku. Udekoruj sałatą, koperkiem, plasterkami cytryny i marynowanymi warzywami.Źródło: Tina