Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z kabaczka i brokułów"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Oliwę mieszamy z obranym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
Kalarepkę i kabaczek kroimy na plastry grubości około 1 cm. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dość duże kwadratowe kawałki. Cebulkę dymkę kroimy na grubsze talarki, a brokuł rozbieramy na małe różyczki.
Warzywa nadziewamy na szpadki lub drewniane patyczki do szaszłyków. Lekko solimy. Grillujemy 15-20 minut, przekręcając od czasu do czasu i skrapiając oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 150 kcal Białko 2,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia