Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyczki z drobiu"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś kurczaka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też użyć gotowego mięsa mielonego z kurczaka albo z indyka.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do zmielonego mięsa drobiowego. Cebulę pozbaw łupinek, poszatkuj, również wsyp do mięsa.
Do podanych składników wbij całe jajko. Wymieszaj z masą mięsną.Natkę opłucz starannie, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij listki z gałązek i drobniutko posiekaj (kilka odłóż do dekoracji). W ten sam sposób przyszykuj listki mięty. Zioła dodaj do mięsa.
Masę dopraw do smaku mielonym cynamonem, solą oraz pieprzem. Starannie wyrób. Formuj owalne szaszłyki i nakładaj je na korę cynamonu lub nadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki smaż na rumiano na odrobinie oleju. Pomidorki opłucz, pokrój na połówki. Skrop olejem i sokiem z cytryny, posól. Podawaj do mięsa, dekoruj natką.Źródło: Świat kobiety