Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana szarlotka to przysmak mojej rodziny. Znika ze stołu błyskawicznie bo świetnie smakuje podana na gorąco z kulką waniliowych lodów.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 130
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 129
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 376
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 169
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 130
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 129
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 376
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 169
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zarobić i po owinięciu folią włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie cienko rozwałkować i wyłożyć dno kokilek wysmarowanych masłem. Podpiec w tem. 200 stopni przez 15 minut. Po ostygnięciu- posypać tartą bułką.
Jabłka obrać , pokroić w kostkę i uprażyć razem z cukrem, cynamonem, skórką i sokiem cytrynowym. Nakładać po 2-3 łyżki do każdej kokilki na podpieczone ciasto. Na jabłkach ułożyć resztę ciasta i rozsypać płatki migdałowe. Piec jeszcze 20 minut w tem. 200 stopni. Podawać gorące z kulką waniliowych lodów.